Csarnokok teljeskörű kivitelezése

Csarnokok építése többféle megoldással is történhet: léteznek előregyártott csarnokok, keretes csarnokok, acélszerkezetes csarnokok és hőszigetelt acélszerkezetes csarnokok.

  • A csarnokok szerkezete legtöbbször acélból készül, mely profilokból és tartóoszlopokból áll, mérettől függően pedig középen lehet benne főtartó szerkezet is. 
  • A leggyorsabb és leggazdaságosabb módja a szerkezet befedésének a szendvicspanel, mert kettős célt szolgál: szigetelő és határoló szerkezetként is funkcionál.
  • Építhetünk szigeteletlen csarnokokat is. Ezeket általában trapézlemezzel borítjuk, leginkább raktározási célokra szokás ezeket építeni.
Napelem és épületgépészet

Napjaink egyik legnépszerűbb és egyik legzöldebb energiatermelő és hasznosító technológiája a napelem, mely egy korszerű fűtési-hűtési rendszerrel összekötve akár nulla forintos rezsiköltségeket jelenthet azoknak, akik beruháznak rá. Akkumulátorral kiegészítve, vagy a villamoshálózatba való becsatlakoztatás lehetőségével ez a megoldás lehet a legjobb opció, ami hosszútávon képes alacsonyan tartani egy vállalkozás működési költségeit. Ez Ma a legnagyobb piaci versenyelőny egy Európában működő vállalkozás számára az alacsony rezsiköltség, ezért mindenképpen érdemes fontolóra venni a bevezetését! Csapatunkkal precízen, gyorsan és költséghatékonyan kivitelezzük Önnek!  

Belső szigetelés

Általános jellegű probléma az építőiparban, hogy a belső szigetelés egy nehezen kivitelezhető munkafolyamat, sok tényező szűkíti le a lehetőségeket:

  • A külső szigeteléssel ellentétben a belső szigetelés a párát rossz helyre vezetheti, mert a fal harmatpontja a rossz szellőztetettség miatt beljebb húzódik. Ez penészedést okozhat, amely komoly egészségügyi problémákat hordozhat magával.
  • Társasházak és panelek esetében szinte lehetetlen minden lakót rávenni egy efféle beruházásra
  • Művészeti alkotásnak számító épületek esetében

Ezekre a problémákra például az EPS lapok nem szolgálnak megfelelő megoldással, ezért két lehetőség jön szóba: az üveggyapot, a kőzetgyapot és az Ytong lapok. Az ásványgyapot és üveggyapot alapú szigetelése mellé szükséges gipszkartont vásárolni, ugyanis azoknak nincs megfelelő merevsége, ellenben az Ytong önállóan is használható, cserébe viszont rosszabb hőszigetelő tulajdonsággal bír. Essen választása bármelyik megoldásra, forduljon felénk bizalommal, mi mindenben tudunk segíteni Önnek!

Külső homlokzati szigetelés

A külső homlokzati szigetelés előnyeiről manapság már nem igazán szükséges senkit sem meggyőzni. Télen bent tartja a meleget, nyáron pedig a kánikula idején a rekkenő hőséget, így biztosítva kiegyensúlyozott klímás az épületben. Legfontosabb tulajdonsága pedig, hogy drasztikusan lecsökkentheti az éves rezsiköltséget. A külső homlokzati szigetelésre többféle megoldással is szolgálhatunk: végezhető kőzetgyapottal, üveggyapottal, valamint polisztirol alapú szigeteléssel (EPS, Hungarocell)

  • A polisztirol alapú szigetelőanyagok mellett szól egy nagyon meggyőző érv, hogy a gyapotokhoz képest rendkívül olcsó megoldás, ellenben rosszabb szigetelő képességekkel rendelkezik és a csakis a felhelyezési technika magas fokú ismerete mellett lehet pontosan kivitelezni a munkát
  • A kőzetgyapot és az üveggyapot drágább ára, és felhelyezésének magasabb díja sokakat eltántorít a használattól, ellenben hosszabb távon ez egy magasan megtérülő befektetés, mert az ásványgyapotok jobb páraáteresztő tulajdonsággal bírnak, és jobb hőszigetelők.
Födém Szigetelés

Miért fontos a födém szigetelés? Mivel a meleg levegő elsősorban felfelé áramlik és csak azután oldalra, így a födém szigetelése elengedhetetlen fontosságú, ha valaki arra adja a fejét, hogy házát hőszigeteli. Egy érdekes és fontos tény, hogy egy jó padlástéri szigetelés akár 20-30%-kal is lecsökkentheti rezsiköltségeinket. A következő anyagokat ajánljuk erre a célra:

  • kőzetgyapot
  • üveggyapot

Legyen padlástere járható, vagy nem járható, mi minden esetre tudunk megoldást! Forduljon hozzánk bizalommal!

Tetőszigetelés

Lapostető

Lapostetők esetében elengedhetetlen fontosságú hogy ne csak a hőszigetelésről, de vízszigetelésről is gondoskodjunk. Többféle megoldás is létezik erre, gyakran használnak erre a célra EPS lapokat, mert azok nagy nyomószilárdságuknak köszönhetően lépésállók maradnak, valamint a víztűrő képességük is nagy. Erre az EPS rétegre kerül általában a vízszigetelő anyag, mely lehet bitumen alapú, vagy műanyag.

Hagyományos tető

A hagyományos tetők szigetelése két módon történhet: az egyik mód a már korábban említett födém szigetelése, a másik mód pedig a tetőtér beépítése. ezen lehetőség abban az esetben megoldható, ha a tető elég magas, illetve a födém elég stabil ahhoz, hogy lépésálló legyen. A tetők alapesetben természetes módon átszellőztetettek, azonban beépítés esetén ez a faktor kiesik, ezér fontos az, hogy olyan anyaggal történjen a beépítés, amely átereszti a párát. Ez legtöbb esetben 3 rétegű fóliával oldható meg, mely kintről befelé párazáró, belülről kifelé pedig páraáteresztő. Fontos továbbá, hogy a szigetelő anyag is jó páraátengedő képességgel bírjon, ezért a legtöbb esetben üveggyapot vagy kőzetgyapot ajánlott.